com
de
it
Overzichtskaart
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Amsterdam - Parijs
Amsterdam - Parijs
Niveau :
Reisduur :
12 dagen
Fietsdagen :
 10
Comfort :
Periode:
jun jul aug sep
Code:
12-01
Slagvelden Historie Natuur Steden
Prijs vanaf € 1.250
Amsterdam - Parijs
Bekijk Foto's

Amsterdam - Parijs

Print

Fietsvakantie: Amsterdam - Parijs - 12 dagen

Een droomreis! Vanaf de Amsterdamse grachten fietsen tot de Eiffeltoren in Parijs. Deze twee wereldsteden vol met geschiedenis, musea en wereld beroemde gebouwen zijn het begin en eindpunt van uw reis door 3 verschillende landen. De fietstocht voert door gevarieerd landschap, terwijl u onderweg mooie steden aandoet als Gouda, Antwerpen en Gent.

Een ware belevenis beginnend van het waterrijke Nederland met zijn perfecte fietspaden, via de middeleeuwse steden in België, naar het schitterende Frankrijk met natuurlijk de eindbestemming "de lichtstad" Parijs. En wat nou beter dan ook nog te mogen fietsen door de landen die bekend staan om hun eten, bieren en wijnen!

Deze reis wordt uitgevoerd door:

Route
Dag 1: Aankomst Amsterdam
Dag 2: Amsterdam - Gouda
Dag 3: Gouda - Breda
Dag 4: Breda - Antwerpen
Dag 5: Antwerpen - Gent
Dag 6: Gent - Tournai
Dag 7: Tournai - Cambrai
Dag 8: Cambrai - Saint Quentin
Dag 9: Saint Quentin - Compiègne
Dag 10: Compiègne - Chantilly/Senlis
Dag 11: Chantilly/Senlis - Paris
Dag 12: Vertrek Parijs

Dag 1:    Aankomst Amsterdam

Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hét juweel van Europa. Met zóveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin van uw fietsvakantie bijna niet denkbaar. Komt u tijdig aan in Amsterdam, maakt u dan een eerste wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO status), kunt u zich een dag vermaken. Heeft u tijd en energie over? Wandel dan verder door het befaamde ‘red light district’ dat jaarlijks miljoenen toeristen trekt, of bewonder de vele straatartiesten op het Rembrandtplein.

! Fietsen zijn niet toegestaan in de trein van Parijs naar Amsterdam (of andersom). Daarom raden wij aan om deze reis te boeken met huurfietsen, die u aan het einde van de reis kunt achterlaten in het hotel in Parijs.  

Dag 2:    Amsterdam - Gouda
79 km

Midden in Nederlands grootste stedelijk gebied De Randstad ligt een uniek stukje natuur: het Groene Hart. Het gebied is een aangenaam contrast met het drukke leven van alledag van de Randstad. Met eigen ogen maakt u kennis van de vele gezichten van dit unieke gebied: polders, venen, water en mooie historische stadjes sieren het landschap. De tocht voert verder naar de stad Gouda die over de hele wereld bekend staat om zijn gelijknamige Goudse kaas. Behalve vanwege kaas, staat Gouda ook bekend om zijn stroopwafels en kaarsen. Gouda is dus dé plek om typisch Hollandse waren in te slaan. Maakt u ook zeker een vroege avondwandeling langs de mooie kanalen en indrukwekkende oude gebouwen.

Dag 3:    Gouda - Breda
81 km

Vandaag bewondert u een van Nederlandse meest populaire toeristisch trekpleisters: molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens prijken in een net zo typisch Hollands landschap en zijn een waar Nederlands icoon. Heeft u altijd al willen weten hoe u een molenaar wordt? U leert het hier. Ook ontdekt u hoe een authentieke windmolen werkt, bezoekt u de molenwerkplaats en bekijkt u hoe een molen wordt gebouwd.
Vervolgens fietst u langs één van de weinig overgebleven zoetwatergebieden in Europa: het Biesbosch. Na het oversteken van de kilometer lange brug over het Hollands Diep bevindt u zich officieel in het zuiden van Nederland. De Brabantse gastvrijheid nodigt uit voor een tussenstop met een kopje koffie en een groot stuk taart. De bestemming van vandaag is Breda. 

Dag 4:    Breda - Antwerpen
73 km

De voorouders van onze koninklijke familie hebben Breda omgebouwd tot een prachtige stad met veel imposante gebouwen. Vandaag voert de route merendeels door bosrijke omgeving o.a. door de Kalmthoutse Heide, een prachtig grensoverschrijdend natuurgebied tussen Nederland en België. 
De route brengt u direct in het toeristische hart van Antwerpen. Antwerpen is de grootste stad in Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Breng ook zeker een bezoek aan de hippe en trendy delen van de stad; 't Zuid en Het Eilandje. 

Dag 5:    Antwerpen - Gent
90 km

Zuidwaarts langs de Schelde verlaat u Antwerpen. De brede Schelde is niet alleen een natuurlijke maar ook een toeristische attractie. Aan het einde van de dag bereikt u Gent; de Belgen benoemen dit zelf tot hun mooiste stad, en het zal u ook zeker betoveren!

Dag 6:    Gent - Tournai
79 km

De rivier de Schelde is nog steeds uw gids als u fietst naar Oudenaarde, bekend uit de "Ronde van Vlaanderen". De trekpaden langs de rivieren zijn inmiddels omgezet in gladde fietspaden, waardoor u heerlijk ver weg kunt kijken door de open velden die Vlaanderen rijk is. Probeer onderweg ook zeker één van Belgisch beroemdste producten; "Geraardsbergse Mattentaart". Direct na Kluisbergen verlaat u Vlaaanderen en fietst u de provincie Wallonië binnen. Na 20 kilomter bereikt u de eindbestemming van vandaag Tournai.  

Dag 7:    Tournai - Cambrai
74 km

Terwijl u de klokketoren van Tournai achter u laat, fietst u over het laatste stuk Belgische fietspad langs de Schelde, Frankrijk binnen. Al snel bereikt u het eerste Franse regionale park; Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut, waar de rivier l'Escaut stroomt tussen de bossen, vijvers en moerassen bevolkt door verschillende diersoorten. Niet alleen de natuur is mooi, maar ook de UNESCO mijndorpen en de prachtige stad Saint-Amand-Les-Eauc zijn een bezoek waard. Via typische Franse gehuchtjes bereikt u Cambrai. Deze stad mag eigenlijk niet verlaten worden zonder de beroemde "Bétises de Cambrai" te proeven.  

Dag 8:    Cambrai - Saint Quentin
51 km

Vandaag verlaat u Cambrai via het kanaal Saint-Quentin (ingehuldigd door Napoleon in 1810) waar u al snel een juweeltje bereikt: de abdij van Vaucelles. De abdij is ongewoon door de constructie, zijn afmetingen en de kwaliteit van de restauratie. Een paar pedaalwentelingen verder passeert u de bronnen van de rivier de l'Escault. 
Via kleine heuvelachtige weggetjes fietst u door Franse dorpjes en over grond vol met gedenktekens aan de Eerste Wereldoorlog. Na een heerlijke dag vol met indrukken komt u aan in Saint Quentin.      

Dag 9:    Saint Quentin - Compiègne
75 km

Op weg naar Compiegne! 
Fiets door grote natuurgebieden (met meer dan 200 vogelsoorten) in de vruchtbare vallei van de Oise naar Noyon. Noyon staat bekend als de stad van kunst en geschiedenis, en ademt een middeleeuwse sfeer uit.
Ook een bezoek aan de abdij van Ourscamp mag u niet ontgaan.
Vervolgens bereikt u Compiegne, gelegen tegen het bos en vol met charmante winkelstraten en musea met gevarieerde collecties.        

Dag 10:    Compiègne - Chantilly/Senlis
67 km

Prestigieuze kastelen, middeleeuwse steden en groot bosgebied staan vandaag op het programma. 
De tocht begint door het bos van Compiegne en gaat vervolgens langs de rivier de Automne. U passeert Béthisy-Saint-Pierre (wat een omweg waard is) om vervolgens het plateau van Nery over te steken.
Via het bos van Halatte fietst u de stad Sensils binnen, een koninklijke residentie in de middeleeuwen, en dus vol met rijke historie en musea.   
Tenslotte bereikt u Chantilly , wereldberoemd om zijn kasteel, de grote stallen, het porselein en de gastronomie (ja, de bekende room van Chantilly is hier uitgevonden).  

Dag 11:    Chantilly/Senlis - Paris
72 km

De laatste fietsdag voordat u in de stad van het licht aankomt! U verlaat Senlis door het hart van de natuur van "Ile de France" . Vanaf Gressy volgt u voor 30 kilometer het mooie fietspad van het Canal de l'Ourcq, welke een autovrije veilige toegang tot Parijs geeft. Via het Canal Saint Martin peddelt u Parijs binnen; een waar openluchtmuseum.     

Dag 12:    Vertrek Parijs

Na het ontbijt eindigt uw reis. Wij adviseren nog wel een paar dagen bij te boeken om deze schitterende stad te bezoeken.

Prijs & Data

Start data:

2020: 18/06, 25/06, 02/07, 09/07, 30/07, 06/08, 20/08, 27/08 en 08/09
Min. deelname 2 personen
Halfpension 8x (niet in Antwerpen, Gent en Parijs)


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 1,250.00
1-persoonskamer, ontbijt 1,844.00
Diner 240.00
Season surcharges
2019-06-27 - 2019-05-28 260.00
2019-08-01 - 2019-08-02 260.00
2019-09-19 - 2019-09-26 -120.00
Upgrades p.p.p.n.
Westcord Art Hotel, Amsterdam 10.00
Toeslagen per persoon
Overnachting in Amsterdam op zaterdag 20.00
Overnachting in Amsterdam van:
2020-04-10 - 2020-04-12
2020-04-25 - 2020-04-25
2020-05-01 - 2020-05-03
2020-08-01 - 2020-08-01
60.00
Huurfiets
Kinderfiets 110.00
premiumbike 150.00
Elektrische fiets 275.00
Extra service
Kinder zitje € 5.00 x 11 55.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 11 33.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 11 66.00
Aanhangfiets € 6.00 x 11 66.00
Kinderkar € 17.50 x 11 192.50
GPS per stuk 20.00

Starthotel:
Amsterdam

Heen-/Terugreis met vliegtuig (niet inbegrepen):
Heenvlucht naar Amsterdam Schiphol    
Terugvlucht vanaf Paris Orly of Paris Charles de Gaulle  

Terugreis met de trein naar Amsterdam:
De sneltrein 'Thalys' brengt u in 3 uur en 17 minuten terug naar Amsterdam. 
Boekbaar 3 maanden vooraf, Prijs vanaf 39,- € p.p.  In het weekend gaat de trein iedere 2 uur. Fiets neemenen in de Thalys is niet mogelijk. Huurfietsen zullen wij terug brengen.

Eigen fiets:
Wilt u uw eigen fietsen meenemen, dan kunnen wij uw fiets van Parijs naar Nederland transporteren. Uw fiets wordt dan binnen 2 weken na het einde van uw reis afgeleverd in Rossum, waar u zelf uw fiets kunt ophalen. De kosten hiervoor zijn €25,- per fiets.

Extra nacht in Parijs (logies/ontbijt):
O.b.v. tweepersoonskamer €85 per persoon
O.b.v. eenpersoonskamer €150 per persoon

Accommodaties

Amsterdam - Westcord Art Hotel *** & ****

Gouda - Best Western Hotel Gouda ****

Breda - Golden Tulip Keyser Breda ****

Antwerpen - Hampton by Hilton ***

Gent - Best Western Chamade ***

Tournai - Hôtel Cathédrale***

Cambrai - Hôtel Le Mouton Blanc***

Saint-Quentin - Le Grand Hotel****

Compiegne - Hotel du Nord***

Cantilly/Senlis - La Porte Bellon***

Paris - Holiday Inn Paris La Villette***

Praktische informatie

11 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Ontbijt inclusief, Halfpension optioneel bij te boeken

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Amsterdam CS / Paris Gare du Nord

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Niet inbegrepen is de trein terug naar Amsterdam

Om deze website goed te laten functioneren gebruiken we cookies. cookie-policy-nl. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice