com
de
it
fr
Overzichtskaart
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Euregionaal Fietsrondje
Euregionaal Fietsrondje
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
6 dagen
Fietsdagen :
 4
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul aug sep
Code:
BE106003
Natuur Steden
Prijs vanaf € 499
Euregionaal Fietsrondje
Bekijk Foto's

Euregionaal Fietsrondje

Print

Fietsvakantie: Euregionaal Fietsrondje - 6 dagen

Knooppuntenbordjes wijzen de weg in zowel België als Nederland. Eerst door de Voerstreek, met Oud Rekem en Maastricht als twee figuurlijke hoogtepunten, verder gaat de route over het gloednieuw geasfalteerd fietspad van de reeds lang opgeheven “Ligne 38”, een stokoud spoorlijntje tussen Aken en Luik. Door een “groene tunnel” is het heerlijk fietsen, met doorkijkjes naar het omringende landschap. Aansluitend is het genieten in het schilderachtige Haspengouw, de fruitigste streek van België. Vergeet ook een bezoek aan Tongeren, de oudste stad van België, niet. Als afsluiting van de reis wacht een bijzondere belevenis: fietsen door het water, maar u houdt wel droge voeten!

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Genk
Dag 2: Genk – ‘s-Gravenvoeren
Dag 3: ’s-Gravenvoeren - Luik
Dag 4: Luik - Rijkhoven
Dag 5: Rijkhoven – Genk
Dag 6: Vertrek vanuit Genk

Dag 1:    Aankomst in Genk

Aankomst in Genk bij Hotel Zuid***, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Kempen. Bij het hotel is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Dag 2:    Genk – ‘s-Gravenvoeren
53 km

Deze dag begint met een heerlijk ontspannen ritje over fietspaden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Geleidelijk daalt u af naar het Maasdal, waar Oud Rekem op de route ligt. Dit plaatsje heeft een van de meest authentiek bewaarde dorpskernen van België. Een ideale plek voor een koffiepauze! Volg daarna enige kilometers de Maasroute, voordat Maastricht wordt bereikt. Bij voorbeeld het Onze Lieve Vrouweplein is een prachtige (lunch-)pauzeplek. De route naar ’s-Gravenvoeren leidt door het Jekerdal, voordat het imposante sluizencomplex van Ternaaien wordt bereikt. Enige kilometers verderop komt u nog een keer bij de Maas uit waar het voet- en fietsveer de “Cramignon” u overzet naar Eijsden. Het ruime terras aan de Maas nodigt uit tot een laatste hapje en/of drankje, voordat via een mooie route ’s-Gravenvoeren wordt bereikt.

Dag 3:    ’s-Gravenvoeren - Luik
57 km

De route over het voormalige spoorlijntje naar Liège (L 38), leidt voornamelijk over vlak asfalt. Dat is heerlijk “pedaleren” onder het groene loof en door het prachtige golvende landschap. Het is de moeite waard om soms een zijweggetje in te slaan naar een leuk dorpje. Voorbeelden hiervan zijn Aubel en Clermont. Naarmate Liège nadert fietst u (ook op fietspaden!) door verstedelijkt gebied. Maar de laatste kilometers langs de Ourthe en de Maas zijn weer echt bijzonder. 

Dag 4:    Luik - Rijkhoven
56 km

Op het “stalen ros” door Luik is een aparte belevenis. Het autovrije fietspad langs de Maas en onder de bruggen door, loodst u veilig door de stad. Weer terug in het Luikse “ommeland” is het genieten van de rust en ruimte om u heen, met mooie panorama’s, en karakteristieke Waalse dorpjes.  Eenmaal gearriveerd in Vlaanderen, bereikt u via het Jekerdal, de oudste stad van België, Tongeren. Het bezoek aan deze historische stad brengt u terug naar de geschiedenis van Ambiorix en zijn dappere Eburonen. Maar ook de Romeinen hebben hier hun sporen achtergelaten. Ter afsluiting van deze dag beleeft u nog een ander “geschiedkundig” hoogtepunt: het fietstochtje over de Landcommanderij Alden Biezen, een uniek kasteeldomein.

Dag 5:    Rijkhoven – Genk
60 km

Na enkele kilometers ligt het stadje Bilzen op de route. Woensdag voormiddag is er de weekmarkt en dan geldt: “kuier tussen de kraampjes, maak een praatje of geniet van een lekker kopje koffie op één van de gezellige terrasjes in de schaduw van het Oud Stadhuis”. Daarna is er deze dag nog meer te zien en te beleven: Hasselt, de mode- èn jeneverstad van België. Daarna leidt de route door natuurreservaten en hier fietst u een stukje door het water. Een ervaring die inmiddels bij fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland bekendheid geniet. Een aansluitend (optioneel) bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk rondt deze dag perfect af. 

Dag 6:    Vertrek vanuit Genk

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijs & Data

Start:

Elke zaterdag vanaf 1 april tot en met 25 september.


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 499.00
1-persoonskamer, ontbijt 699.00
Extra nacht (logies/ontbijt) 70.00
Huurfiets (d/h)
Hybride 90.00
Elektrische fiets 150.00
Extra service
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 5 15.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 5 30.00
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:

Genk

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Hotel Blanckthys*** ('s Gravenvoeren)
Hotel ibis Styles Liege Guillemins*** (Luik)
Fietsen
 

Onze hybride fietsen zijn Giant Aero RS2 of gelijkwaardig

Afmontage: Shimano Deore (24 gears)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: ca. 16,5 kg

De e-bikes zijn Kalkhoff 2.0 Impulse of gelijkwaardig met een kleine elektromotor en batterij, welke opgeladen kan worden bij de hotels. U moet nog wel zelf trappen, het trappen wordt u wel wat makkelijker gemaakt. Enige ervaring met het fietsen met een e-bike wordt wel aanbevolen. De E-bikes accelereren sneller en zijn wat zwaarder vanwege de motor/batterij. 

Remmen: verlgremmen

Pedals: Platte pedalen

Motor: Bosch 500 Wh middenmotor

Bereik: ca. 100 km (bij normaal gebruik)

Gewicht: ca. 27 kg 

De premium fietsen zijn aluminium Giant Aero RS1 of gelijkwaardig.

Afmontage: Shimano Deore XT (27 gears)

Remmen: Shimano Deore velgremmen (handremmen)

Zadel: Selle Royal Sport

Pedalen: Platte pedalens (SPD or SPD-SL op aanvraag)

Gewicht: ca. 14 kg

Onze kinderfietsen zijn Giant, Merida of Golden Lion (aluminium)

Afmontage: Shimano 7 versnellingen

Remmens: Shimano (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: ca. 14kg

Onze racefietsen zijn Carbon Giant TCR/Defy, Merida Reacto of gelijkwaardig

Afmontage: Shimano 105 of Ultegra 20 versnellingen

Remmen: Shimano 105 of Ultegra velgremmen

Pedalen: Op aanvraag, wij kunnen voorzien in platte pedalen, toeclips, SPD, SPD-SL, Look of Keo pedalen

Gewicht: Afhankelijk van type en uitvoering tussen 8,5 - 10 kg

Attentie: Als u een racefiets huurt worden hier geen fietstassen bij geleverd.

Bel

Al onze huurfietsen hebben een bel.


Remmen

Al onze fietsen hebben handremmen.


Kinderzitje

Voor kinderen tot 2,5 jaar oud (max 15 kg) is het mogelijk om een kinderzitje voor op de fiets te monteren. Dit is niet mogelijk bij E-bikes, in verband met de display die voorop zit.

Voor kinderen ouder dan 2,5 jaar (max. 22 kg) is het mogelijk een kinderzitje achter op de fiets te monteren. Dit is wel mogelijk bij E-bikes.


Helm

Het is in België niet verplicht om een helm te dragen. Indien u dat wenst kan er wel een helm gehuurd worden. De door ons gebruikte helmen zijn Lazer Compact of Polisport.

Beschikbare maten: Volwassenen: M,L en XL. Kinderhelmen zijn eveneens beschikbaar.


Verlichting

Al onze fietsen hebben voor- en achterlicht. Als u op de knop boven op de lamp en deze zal drie keer flitsen. Dit betekent dat hij automatisch gaat branden zodra het donker wordt. Als u nog een keer drukt zal het licht een keer flitsen en wordt de lamp vervolgens uitgeschakeld. 


Sloten

Onze fietsen worden geleverd met een veiligheidsslot met insteekketting (zie foto).

U moet de sleutel een beetje draaien, de pin uit het kabelslot halen en deze aan een paal/hek/anders fiets bevestigen.

Wanneer u de pin weer in het normale slot duwt, vergrendelt u het normale slot zoals u altijs doet en worden beide sloten beveiligd. 


Fietstas

Elke hybride fiets en e-bike heeft standaard één fietstas.

Hoogte: 42 cm

Diepte: 17 cm

Breedte boven: 32 cm

Breedte onder: 23 cm

Inhoud: 20 liter

De fietstassen beschikken over een kliksysteem waarmee u de tassen eenvoudig op de fiets kunt zetten. De tassen zijn waterbestendig.


Snelspanner

Alle fietsen beschikken over een snelspanner waarmee u eenvoudig die hoogte van het zadel kunt verstellen.


Reparatieset

Er wordt altijd een klein bandenplaksetje meegeleverd, deze zit in de fietstas. Wanneer de huurfiets onderweg andere mankementen vertoond, adviseren wij u naar een lokale fietsenmaker te gaan en contact op te nemen met ons noodnummer wat u kunt vinden in de reisdocumentatie.


Zadel

De zadels kunnen eenvoudig, zonder gereedschap, in hoogte versteld worden met behulp van een snelspanner. Onze fietsen hebben geen gelzadel.


Drinkflessen

Belgian Biketours voorziet uw niet van bidons of drinkflessen. Wij kunnen ook niet garanderen dat de huurfietsen over bidonhouders beschikken. Elke huurfiets beschikt over 1 fietstas, u kunt uw drinkfles dus altijd in uw fietstas stoppen. 

 

Onze tandems zijn aluminium tandems van Multicycle, Sparta of Gazelle.

Afmontage: Shimano Deore LX of XT

Remmen: Shimano Deore velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: Ca. 30 kg

U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of race fiets: € 6,- per dag.

Artikel 1 Huursom 
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Belgian Biketours. 
 
Artikel 2 Betaling 
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan 
b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid. 
c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Belgian Biketours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 
 
Artikel 3 Huurperiode 
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.
b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1. 
c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat. 
d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode. 
e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden. 
f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 
 
Artikel 4 Gebruik 
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen. 
b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal. 
c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.
 
Artikel 5 Schade, verlies en diefstal 
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.
 
Artikel 6. Verzekering tegen diefstal 
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 
 
Artikel 7. Premie 
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 
 
Artikel 8. Aansprakelijkheid 
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
 
Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode 
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische informatie
 

5 overnachtingen inclusief

3/4 sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Routeboekje met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline tijdens uw reis

Bagage vervoer inclusief

Genk

Parkeergelegenheid bij het hotel

GPS-tracks beschikbaar bij deze reis

 

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

 
Reis info
 

De dichtstbijzijnde luchthaven Brussels Airport (BRU).

De treinreis van Brussel naar Genk is ongeveer 2,5 uur. 

Dienstregeling / tickets: trein.
Dienstregeling / tickets: bus.

similarTrips:
Om deze website goed te laten functioneren gebruiken we cookies. cookie-policy-nl. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice